Etusivu | Yritys | Kuusivalikoima | Myyntipaikat | Joulukuusten kasvatus

 

   
Metsämania Oy
Haavikkotie 34 B
04260 Kerava

seppop.hartikainen@gmail.com

puhelin: 040–555 3482

Joulukuusi
Julgran
ёлка
Christmas tree
Weihnachtsbaum

 

 
 

 

  
Joulukuusen kasvatukseen kuluu vähintään 10 vuotta istutuksesta

Omorikoja

Kuusien kehitystä ohjataan leikkaamalla. Leikkaukset aloitetaan puiden ollessa noin 1,5-metrisiä.  Leikkaaminen kohdistetaan pääsääntöisesti viimeisimpään vuosikasvaimeen. Tavoitteena on kasvattaa kuusista tuuheita, tasaisia ja tukevaoksaisia joulupuita. 

Kun kuusien hoitoleikkaukset on aloitettu, puita on muotoiltava usean vuoden ajan 2-3 kertaa vuodessa. 

Sivuoksia lyhennetään ja ylimääräiset latvaversot poistetaan ensimmäisen kerran keväällä ennen kasvun alkamista. Toisen kerran kuusia leikataan keskikesällä, kun sivuoksat ovat kasvaneet täyteen mittaansa. Myyntiin valittavia puita muotoillaan varovasti vielä kolmannen kerran pituuskasvun päätyttyä loppukesällä.  Lisätietoa joulukuusista ja niiden kasvatuksesta löytyy esimerkiksi Joulupuuseuran nettisivuilta.

Hoidon lisäksi puun perintötekijät, kasvupaikka ja säät vaikuttavat siihen, millainen puu taimesta kasvaa. Kauniiden joulukuusten tuottaminen vaatii työtä ja taitoa.  

Kun kuusi on pakattu verkkoon, niin sitä on helppo kuljettaa ja se pysyy ehjänä. Verkko suojaa kuusia myös varastoinnin aikana.
 

  
JOULUKUUSI
pikkujouluun, yritykseen tai kotiin.

Toimitamme tilauksesta  joulukuusia Keravan ja  ympäristön yrityksiin,  juhlapaikoille, koteihin ja myös jälleenmyyjille. 


 

 

Metsämania 2.12.2018